Un any de l’ensorrament de la fàbrica de Mango a Bangladesh

El passat 24 d’abril va fer un any de l’ensorrament d’un edifici a Savar, un districte de Dacca, capital de Bangladesh, que contenia diverses fàbriques tèxtils. La fàbrica era propietat d’un dels dirigents del partit que governa Bangladesh, la Lliga Awami, i s’hi fabricava roba per a marques com Mango i Benetton, i per a empreses de distribució com el Corte Inglés. Tot i que el dia anterior havien aparegut moltes esquerdes fins a tal punt d’haver d’abandonar l’edifici, l’endemà se’ls va demanar a les treballadores i treballadors que tornessin a la fàbrica declarant que l’edifici era segur. A primera hora del matí es va esfondrar l’edifici provocant la mort de 1.127 persones, quedant 2.437 persones ferides, la majoria dones i infants ja que la fàbrica tenia llar d’infants. Bangladesh és un del països més pobres del món juntament amb Haití. Tot i ser un país ric en recursos naturals, aquests estan en mans de l’oligarquia, la qual exporta tots els aliments que es produeixen causant una migració interna de les zones rurals cap a les urbanes, on les persones treballadores són ocupades en condicions econòmiques, laborals, higièniques i de seguretat lamentables, tal i com demostra l’esfondrament de Savar. Són moltes les empreses tèxtils occidentals que produeixen les peces de roba a Bangladesh per la mà d’obra extremadament barata fruit de l’explotació de les treballadores i treballadors. Per tot això, Joves d’Esquerra Verda commemora aquest dia per recordar les víctimes de l’esfondrament, però sobretot exigeix a les empreses privades que operen allà i a la comunitat internacional que s’estableixin unes condicions laborals dignes i uns drets laborals bàsics, que garanteixin unes condicions materials bàsiques per a poder desenvolupar una vida digna i plena.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *