JEV Baix Llobregat commemora la II República amb actes reivindicatius i la tradicional penjada de banderes

Com des de fa ja 4 anys, les organitzacions juvenils de la nostra comarca reivindiquen els valors republicans través d’actes i activitats commemoratives per apropar a la ciutadania l’avanç democràtic que va suposar la II República, proclamada el 14 d’abril de 1931. A Sant Boi els actes festius van començar el 9 d’Abril en motiu de la Tercera Festa Republicana del municipi. Al llarg de cinc dies es van presentar una sèrie de xerrades, mostra de fotografies, exposicions i concerts on hi va poder participar tota la població, des de els més menuts fins a les persones grans. Al Prat, van celebrar la IV Festa de la República amb un concert de los “Bohemios Autorizaos”, la cantada de la Internacional i la lectura d’una poesia satírica de la República. Tres dies més tard, el 15 d’abril va tenir lloc la xerrada sobre l’exili república amb la visualització del documental “Desde el Silencio” i el debat posterior amb l’Ass. d’expressos polítics i l’Ass. de fills i nets d’exiliats republicans. A Martorell, el 12 d’Abril es va fer el IV Recital Poètic Carles Pujol, commemorant l’aniversari de la republicà i homenatjant a un dels fundadors del PSUC a Martorell. Pel que fa a l’Hospitalet, el 13 d’Abril va tindre lloc un cercavila republicà, amb batucada i paella inclosa, que va recórrer els carrers de la ciutat. Finalment, el diumenge 13 d’Abril per la nit i per quart anys consecutiu es va fer la penjada de banderes republicanes arreu de la comarca del Baix Llobregat i de Catalunya.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *