JEV alerta dels perills de la privatització del Servei d’Ocupació de Catalunya

Des de fa uns anys la Generalitat ha volgut privatitzar el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i des del passat mes de març sembla que ho farà efectiu.Segons la primera proposta de la Generalitat,una part d’aquest servei públic passarà a mans de les agències de col·locació i treball temporal que tinguin entre 100 i 300 aturats, les quals rebrien 600 euros per cada aturat contractat durant al menys sis mesos. En total, les ETT disposarien de prop de dos milions d’euros per buscar feina a 10.000 aturats que portin menys de dotze mesos buscant feina. Afortunadament però, tan sols una setmana desprès d’anunciar-ho la Generalitat s’ha vist obligada a donar marxa enrere gràcies a la pressió dels sindicats de classe, CCOO i UGT. Així doncs, la Generalitat s’ha compromès a congelar aquest procés fins que no estigui enllestida una nova legislació al respecte. Des de Joves d’Esquerra Verda ens oposem a la privatització d’un servei públic tan important com és el SOC, el qual no pot estar en mans d’entitats que aposten per un model de relacions laborals precari. A més, rebutgem les males formes en les que ha actuat la Generalitat, ja que ha volgut fer-ho a corre cuita i sense parlar-ho prèviament amb sindicats i patronal.Des de JEV, ens comprometem a fer seguiment d’aquest intent de privatització, ja que les polítiques neoliberals de CiU no sembla que vagin a aturar-se.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.