JEV reivindica la República el dia en què Felip VI és coronat rei

El dia en què Felip VI ha estat coronat com a rei, Joves d’Esquerra Verda ha realitzat una acció directa en la qual ha embolicat l’obelisc de la plaça Joan Carles I de Barcelona, reivindicada com el Cinc d’Oros, de la bandera republicana i la senyera. Durant l’acte s’ha demanat un referèndum per poder decidir el model de país que volem i que no se’ns imposi una monarquia, ja que, tal com ha dit el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, present també a l’acte, “la imposició expressa una manera de fer política, una democràcia autoritària i de baixa intensitat que no permet decidir sobre les coses transcendents i quotidianes, perquè no ens deixen decidir als catalans la relació amb l’Estat i perquè amb les retallades no ens han deixat triar sobre la reforma de l’article 135 que diu primer els bancs i abandonarem a la gent “. Per la seva part, el coordinador nacional de Joves d’Esquerra Verda, Pau Planelles, ha assegurat que aquesta generació “no ens donem per vençuts ni per vençudes perquè seguirem insistint fins que ho aconseguirem i amb el canvi d’època que hem encetat no hi haurà manera d’aturar el clam per poder votar i decidir les nostres condicions de vida, que passen per no tenir un cap d’Estat monàrquic i per canviar moltes altres coses”, ha conclòs. JEV ha participat a l’acció amb samarretes de diverses lluites socials perquè “som una organització conectada a les lluites socials i nacionals i les lluites per la democràcia”. és per això, ha dit Planelles, que “volem decidir sobre tots els assumptes que tenim entre mans”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *