JEV demana que tothom se sumi a la unitat d’acció contra el feixisme

En el marc de la condemna a l’agressió racista que un jove de Santa Coloma de Gramenet va patir fa pocs dies a la línia 1 del metro de Barcelona, Joves d’Esquerra Verda demana al conjunt de la ciutadania i a les organitzacions democràtiques que se sumin a la unitat d’acció contra el feixisme. Així, la Coordinació Nacional, Anna Rovira i Pau Planelles, ha recordat que arreu de Catalunya hi ha seccions locals d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), la màxima expressió de la unitat d’acció per combatre unes actituds de violència gratuïta intolerables i per guanyar una hegemonia cultural respectuosa amb la diversitat. Planelles ha volgut condemnar “de totes totes” l’agressió que un menor d’edat va perpetrar contra un altre noi, i les imatges de la qual van quedar enregistrades i difoses a les xarxes socials per uns còmplices de l’agressor. “Avui en dia ja no es pot pretendre llençar la pedra i amagar la mà en termes de violència feixista, perquè la reacció ciutadana davant d’uns fets esgarrifosos és de condemna creixent”, ha dit Planelles, per a qui “ara cal anar un pas més enllà i unir tots els esforços en espais com UCFR que consoliden lluites veïnals com en el cas del Casal Tramuntana”. Rovira ha conclòs que a JEV “no tan sols refermem el nostre compromís amb UCFR a tot el país”, sinó que “farem campanya perquè el jovent participi transversalment, fent multimilitància i convertint la lluita contra el feixisme i el racisme en la primera prioritat d’una societat en vies d’una major democratització”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *