JEV presenta la Trobada d’Estiu Miguel Núñez a Tortosa fent una crida al compromís polític del jovent

Aquest dimarts al matí s’ha presentat a Tortosa la Trobada d’Estiu Miguel Nuñez, que se celebrarà els dies 12 i 13 de juliol al Delta Park de Sant Jaume d’Enveja. La Trobada d’Estiu de Joves d’Esquerra Verda és un espai de formació i debat que celebrem cada any al mes de juliol per cloure el curs polític amb l’anàlisi de l’actualitat i un fil conductor temàtic, sota el nom del lluitador antifranquista Miguel Núñez, històric dirigent del PSUC. Cada any reunim més d’un centenar de joves d’arreu del país i convidats internacionals per debatre sobre diversos temes i preparar el proper curs. Aquesta edició la temàtica principal serà el dret a l’educació. “Aquest any volem parlar tant de la situació política nacional com de la situació política territorial, de les lluites ambientals i socials que hi ha al territori”, afirmava Anna Rovira, coordinadora nacional de JEV, aquest matí a Tortosa. “Però també volem parlar de la confluència a l’esquerra, de la suma de l’esquerra alternativa per donar un tomb a la situació i poder transformar, realment, la vida de les persones”, finalitzava. Pau Planelles, coordinador nacional de JEV, emfatitzava que “més enllà de les lluites concretes del territori, aquest any el fil conductor de la Trobada serà el dret a l’educació; creiem que com a joves hem de reivindicar, recuperar i reconstruir els drets socials que les polítiques neoliberals de retallades i d’austeritat ens han arrabassat”. “Ara fa 10 anys vam venir a les Terres de l’Ebre a fer la Trobada, i des de llavors la situació és millor per a l’organització però pitjor per la societat”, afirmava Planelles, afegint que “per això fem una crida als joves ebrencs i les joves ebrenques a comprometre’s políticament des del racó que vulguin de la societat”. Finalment, Llorenç Viña, coordinador de JEV-Terres de l’Ebre, s’ha mostrat satisfet per la Trobada que es farà aquest cap de setmana a Sant Jaume d’Enveja remarcant que “serà una manera de fer conèixer encara més les problemàtiques del territori com la del Riu, el Caragol Poma o Castor. I també d’ensenyar els bells paratges que tenim, declarats Reserva de la Biosfera per la UNESCO o la nostra gastronomia”. La Trobada està oberta a tothom. No cal ser adherit o adherida a JEV. Els requisits són ser jove, tenir inquietuds, ganes de participar i formar-se. Per assistir a la Trobada d’estiu cal fer inscripció prèvia a: www.joves.cat/trobada/inscripcio, amb un preu de 30 euros que inclou l’allotjament, els àpats i tota la resta d’elements del cap de setmana. Tota la informació a www.joves.cat/trobada.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *