JEV entra a formar part del Comitè Executiu de la FYEG

Ente l’11 i el 14 de juliol s’ha celebrat a Estrasburg l’Assemblea General de la Federació de Joves Verds Europeus (FYEG, en les seves sigles en anglès). La Federació està formada per organitzacions juvenils ecologistes dels estats membres de la Unió Europea i del Consell d’Europa. L’Assemblea ha consistit en conferències sobre diferents temes d’actualitat en relació a Europa (situació a Ucraïna, llibertat d’expressió a Turquia, etc.); la discussió en petits grups de treball sobre la campanya conjunta en el marc de les eleccions europees; múltiples debats en plenari sobre els documents que defineixen l’organització; i intenses discussions per a l’aprovació de resolucions que feien referència al TTIP, a l’auge de l’extrema dreta a Europa i la necessitat de combatre-la, i una molt discutida resolució sobre el conflicte entre Palestina i Israel que ha permès que per fi la FYEG adoptés una posició crítica amb el Govern d’Israel. En aquesta Assemblea, Joves d’Esquerra Verda va presentar una candidatura per a ser membre del Comitè Executiu de la Federació. Júlia Boada va ser escollida per a formar-ne part amb la intenció de continuar treballant en la transformació de la Unió Europea, a través del treball en xarxa d’organitzacions polítiques juvenils d’arreu d’Europa. Durant aquest mandat, Boada traslladarà en el si de la FYEG “la necessitat de combatre la precarietat juvenil, xacra cada cop més estesa a Europa però que patim especialment les persones joves del sud, oposant-nos a les mesures d’austeritat imposades per la Troika que no ens permeten desenvolupar un projecte de vida ple i autònom”. Continuar amb la construcció d’unes organitzacions verdes potents al sud d’Europa serà un dels múltiples objectius que JEV s’ha marcat al formar part d’aquesta Federació.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.