Coscubiela acusa el PP d’instrumentalitzar les xifres de l’atur juvenil per privatitzar els serveis públics d’ocupació

El portaveu d’ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela, ha acusat aquesta setmana el PP d’instrumentalitzar i manipular les elevades xifres de l’atur per repartir subvencions entre empreses, degradar i privatitzar els serveis públics d’ocupació, donar més negoci a les ETT (empreses de treball temportal) i recentralitzar les polítiques d’ocupació. “El que fa el Govern amb aquesta llei és crear i utilitzar el sistema de Garantia Juvenil com a receptacle dels fons econòmics de la Unió Europea per a distribuir-los entre les empreses, via bonificacions a la Seguretat Social “, ha criticat Coscubiela que ha afegit que d’aquesta manera s’afavoreix l’obtenció de beneficis econòmics de les empreses de treball temporal, incrementant de manera il·limitada les seves funcions. En aquest sentit, el diputat d’ICV ha denunciat que es creï un circuit paral·lel al serveis d’ocupació públics al qual els i les joves s’hi hauran d’inscriure. “S’aprofiten recursos de la UE per posar en marxa una política que entre tots havíem acordat que era com regar el desert que són subvencions i més subvencions”, ha lamentat Coscubiela. En definitiva, ha dit Coscubiela, “compartim la necessitat de fer polítiques de garantia juvenil adreçades als joves però discrepem dels límits imposats pel PP”, ha sentenciat. JEV seguirà exigint el compliment de la Garantia Juvenil amb una dotació econòmica suficient, tant per frenar l’exili econòmic del jovent com per garantir els drets laborals de qui ja es troba fora del nostre país.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *