JEV viatja a Escòcia per seguir el referèndum de primera mà

Joves d’Esquerra Verda és a Escòcia convidada pels Joves Verds Escocesos per tal de donar suport a la seva campanya, conjuntament amb altres organitzacions d’Europa. JEV està a Edimburg per donar un cop de mà en la recta final a la campanya del #GreenYes, així com també ho han fet activistes d’Anglaterra, Gal·les, França, Polònia i Eslovàquia. La campanya del Partit Verd Escocès a favor de la independència rebutja el nacionalisme i destaca la cooperació entre les nacions; tot i així, afirmen que en el cas de Gran Bretanya el poder es troba massa concentrant en l’elit londinenca. Els seus arguments es basen en la idea que l’única forma de canviar un sistema econòmicament, democràticament i ecològicament injust és el trencament i la possibilitat de construir un nou país amb regles dictades pels propis escocesos. A diferència d’altres moviments de secessió a Europa, molts a Escòcia veuen la independència no com una forma de preservar la identitat cultural o de garantir la prosperitat econòmica, sinó com un mitjà per constuir un país més just. Des de la jove esquerra verda nacional celebrem la normalitat amb què es desenvolupa el procés d’autodeterminació i envegem la campanya sobre model de país que s’ha realitzat a Escòcia durant els últims mesos.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.