JEV crida la comunitat educativa a revertir les retallades i la LOMCE

Un any més, el curs escolar comença marcat per la degradació de l’educació pública amb els atacs constants tant del Govern espanyol com del de la Generalitat. Les retallades imposades els darrers anys han esdevingut estructurals, tant a l’escola com a la Universitat. Un exemple n’és la reducció de professorat: si el 2008 hi havia 10,5 alumnes per aula, ara n’hi ha 12,5. Malgrat aquest fet, la consellera Rigau ha intentat vendre un augment en el nombre de professorat sense explicar que no ha estat proporcional a l’augment en el nombre d’alumnes. Pel que fa a la Universitat pública, les taxes segueixen sent una barrera que allunya del dret a l’educació universitària la classe treballadora. La pujada del 66% va convertir les taxes de la Universitat catalana en les més cares de l’Estat i en les terceres més cares d’Europa. Aquesta pujada no ha estat combinada amb un augment de les beques, malgrat les demandes de sindicats d’estudiants i plataformes com l’Observatori Universitari. D’altra banda, aquest curs 2014-2015 es troba marcat pel debat en relació a la LOMCE que, tot i que la consellera Rigau ho negui, ja s’està aplicant a Catalunya, posant en evidència la coincidència ideològica entre CiU i PP pel que fa al model educatiu. Així doncs, amb l’aplicació d’aquesta llei s’està reduint la democràcia interna dels centres, així com la participació de les famílies, i s’està aprofundint en la segregació educativa entre les escoles públiques i les privades. Enguany, Joves d’Esquerra Verda tornem a denunciar els concerts a les escoles d’elit que segreguen per sexe, que costen 29 milions d’euros anuals, xifra que contrasta amb la caiguda del pressupost d’educació els últims anys. Davant aquest escenari de degradació de l’educació pública, des de JEV creiem més necessària que mai la mobilització de l’estudiantat, el professorat i el personal de l’educació. Cal sortir al carrer per acabar amb les retallades i amb la LOMCE!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.