JEV celebra el Dia Internacional de la Bisexualitat junt amb Alternativa Jove

Les dues organitzacions polítiques juvenils vinculades a la coalició ICV-EUiA, Joves d’Esquerra verda i Alternativa Jove, van aprovar un manifest conjunt que es va difondre el mateix 23 de setembre, Dia Internacional de la Bisexualitat, on recordaven les discriminacions que pateix aquest col·lectiu encara a dia d’avui i reclamaven una aposta i un paper més actiu de les institucions per tal de garantir un marc legal de protecció. Laura Cañadas, responsable de la sectorial de Llibertats Sexuals de JEV, va aprofitar l’ocasió per denunciar que les retallades que ha patit la sanitat pública no són imparcials, sinó que castiguen els col·lectius més minoritaris. En l’àmbit del 23 de setembre va recordar que s’està negant l’accés a la reproducció assistida a dones soles o en una relació amb una altra dona, castigant així els models de família no heteronormatius. La segona part de la celebració s’ha realitzat aquest dissabte 27, on JEV i AJ han reivindicat els drets i les llibertats d’aquest col·lectiu amb un acte interseccional que buscava apropar diverses realitats del món bisexual per donar-ne una visió més real. Així, les tres ponències que componien la sessió parlaven, respectivament, de: bisexualitat i poliamor, bisexualitat i religió, i activisme bisexual i monosexisme. La taula rodona, que va reunir al Centre Social de Sants prop d’una trentena de persones, va veure’s allargada per un debat intens. Aquest format, que reivindica la diversitat i ajuda a rebatre estereotips sobre un col·lectiu tan poc visibilitzat, es tornarà a fer servir en un segon acte on les ponents parlaran d’altres realitats que interseccionen amb la seva orientació sexual.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *