JEV condemna la suspensió exprés de la llei de consultes i del decret del 9-N per part del Constitucional

Per a Joves d’Esquerra Verda és incomprensible que votar pugui ser declarat il·legal, ja que considerem que és la democràcia la que fa la llei, i no a la inversa. En aquest sentit, la Coordinació Nacional, Pau Planelles i Anna Rovira, condemna la decisió presa pel Tribunal Constitucional de suspendre una llei, la de consultes, i un decret, el del 9 de novembre, que sí que compleixen els requisits democràtics amb l’aval crític del Consell de Garanties Estatutàries. JEV denuncia l’actitud poc democràtica del Govern de l’Estat en exercir una pressió mai vista al Tribunal Consitucional, quasi agendant-li una reunió extraordinària i d’urgència ahir dilluns al vespre. Aquest fet, que no s’havia donat mai abans, converteix encara més l’alt tribunal en un tribunal polític i no jurídic. Només cal fer memòria per recordar la sentència contra l’Estatut que el PP va impulsar a base d’accions anticatalanes, gràcies també a la renúncia federal del PSOE. Avui convoquem tota la ciutadania a concentrar-nos a les 19h davant dels ajuntaments dels nostres pobles i ciutats per tal de manifestar la nostra voluntat de votar el 9N i de decidir lliurement el futur col·lectiu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *