JEV participa al XXVI Dia del Guerriller Espanyol

El passat 4 i 5 d’octubre, com cada any, Joves d’Esquerra Verda va participar a les jornades per la memòria històrica i als actes d’homenatge a la guerrilla espanyola antifranquista celebrats al petit llogaret de Santa Cruz de Moya (Cuenca) on s’emplaça l’únic monument a nivell nacional en honor als maquis. Acompanyant a l’Associació Catalana d’Ex-Presos Polítics, la delegació de Joves va poder ser testimoni dels colpidors relats dels pocs guerrillers que encara sobreviuen i dels seus familiars més propers, així com els parlaments de les moltes entitats que encara lluiten per la recuperació de la memòria històrica. També el discurs del’alcalde de Prayols, municipi agermanat amb Santa Cruz de Moya des de 2004 i on des del 1982 (quasi una dècada abans de la construcció del monòlit dedicat als maquis a Santa Cruz)es ret homenatge als guerrillers espanyols que contribuïren a alliberar el sud de França de la invasió nazi. Enguany Joves d’Esquerra Verda continuem reivindicant el reconeixement institucional a nivell estatalde tots i totes les represaliades i exiliades pel règim franquista, no només pel sentiment nostàlgic que ens evoca i per l’acte de justícia que representa,sinó també pel nostre compromís com a hereus dels que lluitaren per la pau, lademocràcia iper la llibertat, tasca que continuem fent amb orgull i dedicació dia rere dia.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.