JEV commemora el 74è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys

Joves d’Esquerra Verda ha estat present aquest matí al Fossar de la Pedrera de Montjuïc per commemorar el 74è aniversari de l’assassinat del President Companys a mans de la dictadura franquista, juntament amb representants de ICV-EUiA. L’ofrena flora ha tingut lloc davant la seva tomba, al cementiri de Montjuïc de Barcelona, i ha comptat amb la presència d’una delegació de Joves d’Esquerra Verda, encapçalada per la Coordinació Nacional, Anna Rovira i Pau Planelles. “L’homenatge a Lluís Companys ha de servir per recordar la seva figura i per tenir presents totes les persones que, com ell, van ser víctimes del franquisme, sent torturades, condemnades i assassinades injustament” ha declarat Anna Rovira. A més, ha recordat la nul·la tasca en favor de la recuperació de la memòria històrica que s’ha fet fins ara. En aquest sentit Pau Planelles ha afegit que “la justícia espanyol s’ha negat sempre a declarar nul el seu judici, així com el de tants altres que es van dur a terme durant la guerra i la dictadura. és vergonyós que sigui la justícia argentina qui tingui una causa oberta contra el franquisme i que des d’aquí la justícia no hagi fet res per recuperar la dignitat d’aquells que la van perdre fa dècades”. Joves d’Esquerra Verda participa de forma anual a l’homenatge a Lluís Companys, però també a múltiples actes en favor de la recuperació de la memòria històrica que es fan arreu del territori. Seguirem treballant i reafirmem el nostre compromís i la nostra lluita per a recuperar la memòria democràtica, camp prioritari per a l’organització en el que queda, encara ara, molta feina per fer.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.