JEV participa a la campanya “Tancarem el CIE”

Joves d’Esquerra Verda va participar dissabte a la tarda a la jornada Encerclem el CIE (Centre d’Internament d’Estrangers, dependent del Govern espanyol), a Barcelona. En el marc de la campanya “Tancarem el CIE”, organitzada per una vintena d’entitats com SOS Racisme, Tanquem els CIEs o la Fundació Migrastudium, entre d’altres, l’acció central va consistir en l’encerclament del CIE de la Zona Franca per a denunciar la irregularitat que suposa l’existència d’aquests centres, on s’hi empresonen persones pel sol fet de no tenir la documentació en regla i on les condicions de vida de les persones internes dista molt de ser mínimament humanitària, com han apuntat testimonis directes. Aquesta acció, que va agrupar des d’associacions veïnals i oenagés fins a entitats polítiques i sindicals, va voler reivindicar la dignitat i la justícia per a les persones empresonades i denunciar l’opacitat i la manca democràtica que suposen aquestes presons preventives sense delicte ni condemna en un Estat de dret. Des de JEV, que es va adherir a la campanya ja a l’inici, seguirem reivindicant el tancament definitiu de tots els CIEs i la fi del silenci còmplice vers aquests centres de violència institucional.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *