JEV valora com un pas endavant la gran mobilització del 9-N

Joves d’Esquerra Verda valora el 9-N com “la mobilització social i política més gran mai vista a Catalunya”. La Coordinació Nacional, Pau Planelles i Anna Rovira, qui les darreres setmanes havia fet una crida a participar tant del procés promogut pel Govern com de la recollida de signatures per enviar a la UE, ha dit aquest matí de 10 de novembre que “els catalans i les catalanes som avui la principal palanca per fer caure el PP com abans millor”. “és un partit corrupte, al·lèrgic a la democràcia, que si pogués, un diumenge reivindicatiu com el d’ahir restringiria la mobilitat a l’accés a misses de personatges feixistes com Rouco Varela”, ha dit Planelles. Rovira ha afegit que encetem un nou període en què “ja no serà admissible que el jovent de 16 a 18 anys i la població d’origen migrat no tinguin dret a vot en qualsevol procés electoral”. JEV creu que ara és l’hora de posar-se a treballar per a la convocatòria i celebració d’una consulta “amb cara i ulls”, la qual impliqui un mandat democràtic que, si Mas i Rajoy són incapaços de pactar, s’haurà de refer amb unes noves majories polítiques a Catalunya i l’Estat. és per això que “diem als dos presidents que s’hi posin o convoquin eleccions anticipades per capgirar les seves polítiques neoliberals i obrir un horitzó d’esperances socials, nacionals i democràtiques”. L’organització política juvenil de l’esquerra verda nacional també referma el compromís de seguir aprofundint en el debat intern plural sobre l’encaix de Catalunya a l’Estat espanyol.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *