JEV es suma a la mobilització a Madrid per la descolonització i la independència, en defensa dels DDHH del poble sahrauí

La Coordinadora Estatal d’Associacions Sahrauís (CEAS), com cada desembre, va convocar el passat diumenge 16 una manifestació a Madrid “per la descolonització i independència en defensa dels drets humans” del poble sahrauí. Joves d’Esquerra Verda vam sumar-nos-hi juntament amb altres organitzacions juvenils d’arreu de l’Estat. La mobilització va estar marcada per la denúncia a les vulneracions als drets humans, sobretot en els territoris ocupats, i la demanada d’incloure com a competència de la MINURSO la seva vigilància. Durant manifestació també es va denunciar l’acord de pesca en aigües sahrauis entre la Unió Europea i Marroc signat al juny de 2013. El pròxim mes d’abril les Nacions Unides emetrà una nova resolució sobre el Sàhara Occidental que s’espera atorgui aquesta competència a la seva missió en el conflicte. Cal recordar que durant els pròxims dos anys l’estat espanyol és membre del Consell de Seguretat de l’ONU de manera que interpelem directament al govern perquè reaccioni i faciliti des d’aquesta posició el referèndum del Sàhara Occidental, en compliment del dret internacional, i que aquest passi a ser membre de les Nacions Unides. La manifestació va ser el punt final a la trobada dels dies 14 i 15 de la conferència europea, l’EUCOCO, que aquest any coincidia a la ciutat de Madrid. El grup de treball jove va elaborar una resolució amb propostes concretes a dur a terme per la visibilització del conflicte i la vulneració dels DDHH al Sàhara Occidental, declarant l’any 2015 “any internacional en suport al poble saharui”.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *