JEV participa al Comitè Executiu del CNJC

El dissabte 15 de novembre l’Anna Martin i l’Arnau Marti van representar a JEV dins del Comitè Executiu del CNJC. El Comitè Executiu és un espai d’intercanvi de papers de les entitats del Consell que es porta a terme entre assemblees i on hi participen els i les responsables de les diferents entitats i consells locals que en formen part. Un dels punts més destacats de l’ordre del dia va ser la presentació del Pla de Treball del CNJC on es van marcar el fulls de ruta i les prioritats de les respectives comissions i grups de treball per al proper any. En aquest sentit, la nostra companya Lucia De Frias, membre del secretaria del CNJC com a JEV, va presentar l’apartat de seguretat, habitatge, plataformes i moviments socials, transport, gènere i interculturalitat, on es va fer palès la importància de continuar lluitant pels drets de la gent joves. El següent tema a tractar va ser la votació de l’elecció de la temàtica de la 9a àgora Jove. JEV va proposar, com a comissió d’entitats polítiques, que aquesta anés sobre el món local per tal d’aprofundir i treballar sobre la importància del municipalisme pel que fa temes de joventut i de cara als propers comicis electorals que tindran lloc el maig del 2015. Les resolucions va ser un dels assumptes que més temps va portar i més debat va generar. JEV vàrem presentar tres resolucions, una a través de la comissió de polítiques, en la qual vam defensar el dret a decidir del poble canari sobre les prospeccions petrolíferes; l’altra en contra de la corrupció i per la presentació de les propostes aprovades per CNJC de “bones pràctiques en política” i “millora del sistema democràtic”; i la última, presentada amb les entitats educatives del Consell, on condemnàvem la trobada de les joventuts de PxC, el passat cap de setmana, a una casa de colònies de l’Anoia de la Xarxa d’Equipaments Juvenils de Catalunya. En ella exigem la cancel·lació de la trobada, i mostràvem el suport a la campanya d’UCFR. Totes tres resolucions varen ser aprovades. També es van tractar altres temes, com el Concurs 1% per a projectes de transformació global, la presentació de les activitats al voltant del 35è aniversari del CNJC, així com el recordatori dels pròxim actes i reunions del CNJC pels propers mesos. Així doncs, Joves d’Esquerra Verda seguirem participant del CNJC com hem fet fins ara, unint forces amb entitats i consells locals de tot Catalunya, per tal de millorar les condicions de les persones joves del nostre país.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *