JEV participa com cada any del Dia Internacional Contra la violència envers les dones

Un any més l’organització juvenil denuncia la violència que dia a dia patim les dones, enmig d’un context polític en el que la dreta més liberal, desmantellant l’Estat de Benestar realitza un seguit de polítiques austericides que, a més d’afectar a la classe treballadora afecta a les dones. Els efectes d’aquestes polítiques es poden veure a la feina, amb les condicions de desigualtat i precarietat en la que treballen moltes dones, o també en totes aquelles que han tornat a treballar a casa, allà on ens volen el patriarcat i el capitalisme. Denunciem també la cultura masclista i la falta d’ajut per part del govern a totes aquelles dones maltractades per les seves parelles, que en els pitjors casos acaben sent assassinades. Enguany ja són 44 les víctimes mortals. La violència física i la mort són la part més visible de la violència que pateixen les dones. En aquest sentit aquest any des de JEV ens centrem en la hipersexualització que patim des de ben petites les nenes i dones joves a la publicitat, als mitjans de comunicació o al món de les joguines. Un fenomen que genera unes pautes molt concretes en la construcció de la feminitat, en uns estereotips patriarcals com a formes de violència. Volem nenes i futures dones lliures que puguin desenvolupar la seva sexualitat amb plena llibertat. Clicant aquí podeu llegir el manifest que ha fet enguany l’organització.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.