JEV condemna els assassinats de París i mostra el seu compromís amb la llibertat d’expressió

El passat 7 de gener un atac terrorista perpetuat contra el setmanari satíric francès Charlie Hebdo acabava amb la vida de 12 persones. A França, i a tot el món, es vivien hores d’angoixa i les mostres de suport contra la barbàrie del terrorisme es multiplicaven a cada moment. Finalment, la tarda del 9 de gener els responsables eren abatuts en unes hores fatídiques per a la llibertat, que sempre hem defensat arreu.

Ahir 11 de gener la solidaritat de tot el món es feia palesa en la Marxa Republicana per la pau i les llibertats, enfront els intolerants i els violents, que portava milions de persones de tot el món a unir-se als carrers de París en favor d’un món lliure. Perquè aquest atac també ha estat contra tots i totes els qui creuen en la llibertat i la democràcia. I davant d’aquests fets, la gent d’esquerres hem de tenir una cosa molt clara: l’exemple del que ha passat a França ens ha de servir per impedir que l’extrema dreta, que vol aprofitar-se de la gent que té por, s’instal·li al poder. Perquè aquest atac no identifica cap col·lectiu, ni religió, ni comunitat, i no podem permetre que serveixi d’excusa per alimentar l’odi, el racisme, la xenofòbia o la segregació. Ara no necessitem enemics de la llibertat al govern, sinó que cal una època de canvis basats en la lluita contra les desigualtats i per l’aprofundiment democràtic.

Des de Joves d’Esquerra Verda mostrem, com ja hem fet durant aquests dies a través de les xarxes socials, tota la nostra solidaritat amb les víctimes i les famílies, així com amb totes les persones que defensen, com nosaltres, la llibertat d’expressió. Perquè també a Catalunya i Espanya s’intenta atacar la llibertat, fet que no podem permetre. Continuarem doncs, també en el futur, les nostres reivindicacions contra els totalitarismes i la intolerància.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *