JEV demana a la presidenta del CNJC que rectifiqui el seu suport unilateral a l’acord Mas-Junqueras

La Coordinació Nacional de Joves d’Esquerra Verda, Anna Rovira i Pau Planelles, ha expressat avui mitjançant una carta adreçada a la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la plataforma interassociativa del jovent català, que ha tingut coneixement que la presidenta, Núria Ramon, ha fet unes declaracions, en data 16 de gener de 2015, al diari “El Punt-Avui”, on apareix fotografiada en portada i, ja a dins, expressa literalment que “des del Consell Nacional de la Joventut, en el qual es recullen sensibilitats diverses i plurals, celebrem l’acord perquè, ja després del 9-N, vam aprovar una resolució en què reclamàvem eleccions anticipades per trobar una sortida al tema del dret a decidir, que estava bloquejat […]”.

Aquestes declaracions fan referència a l’acord polític que el president de la Generalitat, Artur Mas (CiU), i el cap de l’oposició, Oriol Junqueras (ERC), han assolit per tal de donar-se suport parlamentari fins al 27 de setembre de 2015, data anunciada de convocatòria d’eleccions anticipades al Parlament. Segon Planelles i Rovira, l’acord, anunciat públicament per ambdós protagonistes la nit de dimecres 14 de gener, “no ha estat sotmès en cap cas a consideració de les entitats membres del CNJC i no existeix cap resolució del CNJC que es pugui utilitzar per mostrar-se a favor ni en contra de l’acord esmentat”. Així, defensen que les entitats membres del CNJC “tenim dret a ser informades, consultades i convocades a qualsevol debat sobre un nou posicionament”.

Per tot plegat, JEV sol·licita que, en virtut de la seva condició d’entitat membre de ple dret, es procedeixi a la convocatòria “immediata” de l’àmbit d’entitats polítiques, del qual formen part, per al debat urgent i imprescindible d’aquestes declaracions. Alhora, que la presidenta “procedeixi de manera immediata a la convocatòria d’un Comitè Executiu extraordinari que, segons l’article 23 dels Estatuts, possibiliti l’intercanvi de parers de les entitats entre assemblees i debati l’actuació del Secretariat d’aquest període”. A més a més, l’organització política juvenil també demana que la presidenta faci extensiva la seva carta a tot el Secretariat, i que aquest la faci extensiva a totes les entitats membres, “d’acord amb el dret a la informació i el deure d’estar informats”. Per últim, mentrestant, demanen a la presidenta que “rectifiqui públicament” les seves declaracions, atès que no es poden emmarcar en cap decisió presa seguint els Estatuts ni les Normes de funcionament intern del CNJC.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *