JEV participa a l’homenatge als afusellats del PSUC

El 17 de febrer de l’any 1949, Joaquim Puig i Pidemunt, director de la revista Treball, Pere Valverde, àngel Carrero i Numen Mestre van ser immolats al Camp de la Bota per la seva lluita per la llibertat en plena dictadura franquista. El 28 de febrer de tres anys abans ja havien estat afusellats altres dirigents i companys del PSUC. 66 anys després, però, encara no s’ha fet justícia, els judicis no han estat anul·lats i entre els responsables i el franquisme segueix regnant la impunitat. En aquest sentit, Joves d’Esquerra Verda va participar el passat diumenge dia 15 a l’homenatge que se’ls hi fa cada any i que té lloc al Fossar de la Pedrera, al Cementiri de Montjuïc.

En l’acte d’homenatge hi va participar el coordinador nacional de l’organització juvenil, Pau Planelles, juntament amb la responsable de Memòria Històrica, Júlia Mas i altres joves així com companys i companyes d’ICV. Pau Planelles va declarar que els homenatjats “són afusellats polítics a qui va matar el franquisme i a qui devem la democràcia actual” però a qui paradoxalment “només homenatgem els hereus del PSUC”.

Joves d’Esquerra Verda mostra així un cop més el seu compromís amb la recuperació de la memòria històrica, compromís que forma part de la nostra pròpia identitat i que és necessari per a poder assolir un futur millor. Tot això queda reflectit en les activitats que l’organització juvenil prepara i impulsa any rere any com la Trobada d’Estiu Miguel Núñez o el Premi Carme Casas que s’atorga a Treballs de Recerca de Batxillerat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *