JEV exigeix al Govern de la Generalitat nous programes per combatre l’atur juvenil

Dimarts 17 de febrer es va portar a terme una sessió de la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament en la qual, a petició de tots els grups parlamentaris, va comparèixer el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. La compareixença havia de servir per donar compte del seguiment dels acords del ple monogràfic de joventut del juliol de 2013.

Per part del grup parlamentari d’ICV-EUiA, va intervenir-hi Anna Rovira, coordinadora nacional de Joves d’Esquerra Verda, així com la diputada Lorena Vicioso. Rovira va començar la seva intervenció fent una valoració de les polítiques d’ocupació juvenil, i retreient al conseller que “les dades i la realitat no mostren cap millora en la situació de la gent jove”. Va reclamar que calen “nous programes innovadors i ambiciosos”, mesures excepcionals per donar resposta a una situació i una problemàtica, la de l’atur juvenil, que també és excepcional. A més, la coordinadora nacional de JEV també va fer referència a la Garantia Juvenil, que es presenta com a útil però que té molts problemes. Així, Rovira ha assegurat que el pla català no serveix perquè no dóna resposta a tot l’atur juvenil.

En aquest sentit, la intervenció de la coalició va anar encaminada a demanar que es compleixin els acords del ple monogràfic de joventut i que es dotin de més finançament les polítiques d’ocupació juvenil. Els acords del ple establien 150 milions d’euros per a un pla de xoc per l’ocupació juvenil, però aquest 2015 la despesa prevista és de 95 milions d’euros. Rovira també va posar de manifest “el retrocés de la taxa d’emancipació juvenil” i va alertar del preocupant increment de la precarietat entre la gent jove. “L’únic objectiu no pot ser la reducció de la taxa d’atur juvenil, sinó que cal assegurar feina de qualitat per a la gent jove”, va assegurar alhora que va exigir al conseller que cal acompanyar els plans d’ocupació juvenil de mesures efectives de lluita contra la precarietat; per exemple, combatent l’ús fraudulent dels contractes de pràctiques i les beques, ja que aquests no poden servir per destruir ocupació. Finalment, Rovira va destacar que l’exigència de feina de qualitat per a la gent jove no és una lluita entre generacions, sinó una reivindicació dels drets de totes i tots.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *