JEV rebutja la nova reforma de la llei de l’avortament del PP

Joves d’Esquerra Verda rebutja la reforma de la llei de l’avortament que ha anunciat avui el Partit Popular i que implicaria que les dones menors d’edat que vulguin interrompre voluntàriament l’embaràs necessitin l’autorització dels pares, mares o persones tutores, sense cap mena d’excepció. La norma actual permet a les menors tenir dret a decidir sobre el seu propi cos, ja que la decisió última de comunicar-ho o no recau sobre elles mateixes. La reforma de la llei que impulsa el PP, però, no ho permetrà ni tant sols en casos extraordinaris, com poden ser situacions de conflictes, violència intrafamiliar, amenaces, coaccions, maltractaments, desarrelament o desemparament.

La Coordinació Nacional de JEV, Pau Planelles i Anna Rovira, i la coordinadora de Dones Joves, Ariadna Jaumot, han rebutjat aquesta reforma perquè la majoria de dones menors que volen interrompre voluntàriament l’embaràs ja ho fan acompanyades del pare, mare o persona tutora i entre aquelles que no ho fan són habituals les situacions familiars complicades. Impedir-ho i limitar les capacitat de decisió de les menors pot avocar-les a un avortament insegur, clandestí o a un embaràs i part no desitjat, situacions que poden comportar un greu risc per la seva salut. Així ho demostren dades de la investigació de l’ACAI presentada el passat mes de novembre i titulada “Mujeres de 16 i 17 años que no han podido comunicar a sus padres o tutores la interrupción de su embarazo”. Les dades d’aquest estudi demostren que només un 12,38% del total de dones de 16 i 17 anys que avorten ho fan sense el compromís dels pares, la qual cosa suposa un 0,44% del total de totes les dones. Així doncs parlem de percentatges baixos, especialment si ho comparem amb altres països del nostre entorn.

Anteriorment les mobilitzacions van aconseguir aturar la reforma de Gallardón i JEV va participar-hi d’una manera activa. Per això ara cridem de nou a la mobilització per tal d’aturar aquest nou atac al dret al propi cos de totes les dones. Avui, a les 19h, davant la delegació del govern a Barcelona tornarem a exigir un avortament lliure i gratuït per a totes les dones, sense excepció. Les menor també tenen dret a decidir sobre el seu propi cos.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *