JEV reafirma el seu compromís amb el poble sahrauí el dia de l’aniversari de la RASD

Avui fa 39 anys de la proclamació de la República àrab Sahrauí Democràtica el 27 de febrer del 1976. El poble sahrauí porta ja quatre dècades exigint la sevaindependència, primer de l’Estat espanyol i després, i encara ara, de l’Estat marroquí. Eltraspàs d’ocupants al territori sahrauí, conseqüència d’una venda reconeguda com il·legal per la doctrina però no per les institucions internacionals, comporta que l’Estat espanyol segueixi sent, avui en dia, responsable del que succeeix en aquest territori. En el territori sahrauí es viu una situació de plena absència de drets humans. Una absència, però, que ha passat de ser visible a través del conflicte armat, a trobar-se en un punt mort.

Actualment el major perill pel poble sahrauí és la passivitat dels organismesinternacionals. El conflicte armat ja no existeix i això ha provocat que la cobertura mediàtica també hagi desaparegut. Tot i així, si que segueixen existint les males condicions de vida dels campaments i els atacs no directes del Marroc. De fet, davant la no condemna internacional, Marroc ha aixecat en elterritori sahrauí un dels murs més llargs del món (82.720km rodejat de mines) aïllant elpoble sahrauí i perpetuant el que es pot considerar com una de les majors vulneracions de drets humansd’un Estat del nord de l’àfrica.

Per tot això des de Joves d’Esquerra Verda, com organització juvenil compromesa amb elrespecte als drets humans, ens oposem a l’ocupació il·legal del Sàhara Occidental icondemnem, tant les violacions dels drets humans per part del Marroc, com la complicitat ipassivitat de la comunitat internacional, de la Unió Europea i dels successius governsespanyols, que tot i la responsabilitat que encara avui en dia tenen per concloure el procés dedescolonització i per complir la legalitat internacional no estan actuant. A més, mostrem el nostre compromísamb la Plataforma Gritos Contra el Muro Marroquí i totes les entitats que donen suport alpoble sahrauí i ens reafirmem en el nostre objectiu de seguir lluitant per aconseguir que elpoble sahrauí pugui decidir el seu futur.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *