JEV participa a la vaga en contra del 3+2

El passat 26 de Febrer Joves d’Esquerra Verda vam participar a la vaga i a les mobilitzacions estudiantils en contra de l’aprovació del Reial Decret que regula l’ordenació acadèmica dels estudis oficials de Grau, coneguda com 3+2 que va ser aprovat el 30 de gener. El sistema 3+2 permet que els centres que ho desitgin canviïn la durada dels graus que ofereixen, de manera que s’alterarien els plans d’estudis de 4 anys lectius a 3 anys en el cas dels ensenyaments de Grau i d’1 any de màster a 2.

Aquesta mesura ha estat aprovada desoint la veu dels actors de la comunitat educativa, ja que tant el Consell d’Estudiants Universitaris com la Comissió Acadèmica Sectorial han presentat llurs informes plantejant la inconveniència d’implantar el sistema 3+2 i la Conferència de Rectors de les universitats Espanyoles ha assenyalat que causarà confusió entre els i les estudiants i disfuncions en el si del sistema universitari. L’alumnat amb menys recursos patirà un greuge comparatiu respecte aquells que sí que puguin pagar els preus abusius dels ensenyaments de Màster. Tot això no fa res més que augmentar les diferències entre l’estudiantat depenent del seu origen social i, a més, segregar-los en diferents centres.

Des de JEV reivindiquem que els estudis superiors són un dret i no pas un privilegi que només es puguin pagar les elits i que és inacceptable que s’estableixin dinàmiques de desigualtats entre els i les alumnes per raons socials i econòmiques. Considerem que l’objectiu d’aquesta reforma és elititzar l’educació en lloc de convertir-la en una eina d’empoderament per l’alumnat i una font de progrés per la societat. Per això denunciem el sistema 3+2 ja que només genera dinàmiques de desigualtat i d’injustícia social.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *