JEV participa a la 37a Assemblea del CNJC

Joves d’Esquerra Verda, amb una delegació formada pel coordinador nacional, Pau Planelles, la membre de l’Equip Coordinador Nacional Ariadna Jaumot i la secretària Lucía de Frías va participar dissabte a la 37a Assemblea del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, a un centre cívic de Cornellà de Llobregat.

Un dels punts més destacats de l’ordre del dia va ser la presentació del l’informe de gestió per part del Secretariat, on es va rendir comptes de la feina feta en el curs 2014-2015. També es va presentar l’estat de comptes i el balanç de gestió per part del secretari per Acció jove-Joves de CCOO, Arnau Fornés. A continuació, es van detallar quines serien les línies a seguir al llarg del proper curs amb la presentació del Pla de Treball. El següent punt rellevant de l’ordre del dia va ser el debat i l’aprovació de la temàtica de la 10a àgora Jove, sobre salut mental, coincidint amb la primera causa de mort el 2013 a l’Estat, doblant els accidents de trànsit. A continuació, es va dur a terme el debat de les resolucions presentades, tant per l’equip del Secretariat com per l’àmbit de polítiques.

Des de JEV vam defensar dues resolucions: una a favor del dret a l’avortament de les menors d’edat, en la qual posàvem de manifest l’atemptat que s’ha comès contra els drets fonamentals d’aquestes dones amb la darrera reforma de la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs; i l’altra, en contra del pacte antijihaddista, que suposa l’establiment d’un Estat Policial i Penal que comporta la criminalització d’aquelles persones que no responen amb el fenotip europeu. N’hi havia d’altres en defensa del dret a vaga i de la campanya per a l’absolució de l’Isma i el Dani. Totes van ser aprovades i estan disponibles aquí.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *