ICV demana que les condicions del “préstec Renda Universitat” retornin a les de la primera convocatòria

Els anys 2007-2008, i 2010-2011, el govern de l’Estat va promocionar els “Préstec Renda Universitat” de forma conjunta amb entitats bancàries com una aposta pel futur laboral, oferint a les persones llicenciades amb dificultats econòmiques crèdits al 0% d’interès per a realitzar estudis de postgrau. Però amb el temps les condicions del préstec s’han endurit gradualment, substituint l’interès zero per un tipus d’interès fix cotitzat per l’ICO i eliminant completament el límit dels 22.000 euros de renda anual per poder prorrogar la seva amortització. Això ha provocat que molts estudiant no puguin fer front al retorn del préstec.

A Catalunya la Plataforma d’Afectat pel Préstec Renda Universitat agrupa ja prop d’un miler d’estudiants. Així doncs Joan Coscubiela, diputat d’ICV al Congrés i portaveu adjunt del grup parlamentari de l’Esquerra Plural, va registrar fa uns dies una bateria de preguntes per demanar explicacions i exigir responsabilitats al Govern sobre la mala gestió d’aquests préstecs. A més Coscubiela ha denunciat publicitat enganyosa per part del Govern i les entitats, ja que tot i l’enduriment de les condicions els préstecs es van seguir venent amb les condicions originals, el diputat ha preguntat “Té coneixement el Govern que molts dels estudiants signants del “Préstec Renda Universitat”es van veure exposats a publicitat enganyosa en què es promocionaven les avantatjoses condicions de convocatòries anteriors, quan aquestes ja havien estat modificades?”.

En aquest sentit també s’ha demanat que l’executiu interfereixi perquè els beneficiaris recuperin les condicions originals, alhora que ha qüestionat si el Govern està d’acord que les autoritats competents -entitats bancàries, ICO i Estat- assumeixin part de la seva responsabilitat en el problema ja que els estudiants afectats han hagut de fer-se càrrec de totes les despeses derivades de l’ampliació de la carència i amortització, que inclou també un canvi d’interessos i despeses de notaria. Ha dut a terme el Govern alguna acció -més enllà de l’aplicació de la carència- per donar resposta a la problemàtica que estan patint multitud d’estudiants que van signar un “Préstec Renda Universitat”? Així doncs es demana que es retornin les condicions de devolució de la primera convocatòria.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *