JEV participa a l’acció #SalóSenseExèrcit impulsada per Desmilitaritzem l’Educació

Avui hem estat partícips de l’acció de protesta al Saló Sense Exèrcit de la campanya “Desmilitaritzem l’Educació”. Des de Joves d’Esquerra Verda som una entitat adherida a la campanya, que té com a objectiu denunciar la creixent presència de l’exèrcit en espais educatius. Per això hem decidit donar suport a l’acció d’aquest dimecres que volia mostrar el rebuig a la presència de l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament, que ha començat avui a Barcelona i s’allargarà fins aquest diumenge 22. Les institucions militars transmeten valors com l’obediència, la disciplina, el patriarcat, l’androcentrisme i, sobretot, la violència com a mitjà per a resoldre conflictes. Aquests són valors que s’oposen de forma frontal als valors que JEV defensa i creu que ha de transmetre i fomentar l’educació, com el pacifisme, la democràcia, la igualtat, el diàleg, el cooperativisme i el respecte al medi ambient. Per aquest motiu fem també nostre el lema “Les armes no eduquen, les armes maten!” i ens oposem a la participació i la presència de les Forces Armades, no només en el Saló de l’Ensenyament, sinó que denunciem la normalització de l’exèrcit en tots els espais educatius. La seva presència en aquests espais fomenta una cultura de defensa i l’esperit militar enlloc de transmetre idees pacifistes i de llibertat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *