Joves d’Esquerra Verda denuncia l’intent del PP de vulnerar el dret al propi cos de les noies de 16 i 17 anys

Joves d’Esquerra Verda ha denunciat avui els intents del Partit Popular per vulnerar el dret al propi cos de les noies de 16 i 17 anys. “Afirmacions com les del Ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, demostren la manca de respecte que el PP té cap a les dones joves”, ha afirmat Pau Planelles, coordinador nacional de JEV, qui també ha assenyalat que per Joves d’Esquerra Verda, el dret a l’avortament és “una conquesta irrenunciable” de les dones i en cap cas, com per al Partit Popular “una moneda de canvi per a mantenir-se en el poder”. “N’estem fartes de veure com aquest govern repressor i masclista entèn els nostres drets sexuals i reproductius exclusivament des de les expectatives de rèdit electoral” ha manifestat Anna Rovira, coordinadora nacional. A més, ha afegit que “la proposta que es presenta avui evidencia com el Partit Popular, amb una majoria absoluta aconseguida legítimament a les càmeres legislatives, està utilitzant els drets a les dones des dels corrents polítics més reaccionaris i autoritaris” Així doncs, la coordinació nacional ha assegurat que des de Joves d’Esquerra Verda es seguirà cridant a l’articulació de la mobilització social del feminisme amb la mateixa contundència que la que va fer dimitir a l’exministre Gallardón. Per últim, Ariadna Jaumot, responsable de Dones Joves, ha volgut assenyalar els nombrosos estudis, com la investigació de la Asociación de Clínicas Acreditadas para la Interrupción del Embarazo “Mujeres de 16 i 17 años que no han podido comunicar a sus padres o tutores la interrupción de su embarazo’, que demostren que només un 12,38% del total de dones de 16 i 17 anys que avorten ho fan sense l’autorització dels seus representants, la qual cosa suposa únicament un 0,44% del total de dones. “El Partit Popular dona l’esquena a les dades, a la societat i, fins i tot, al Grup d’Expertes de les Nacions Unides sobre la Discriminació contra les Dones, que ha demanat que la reforma de la llei de l’avortament no es porti a terme”, ha conclòs Ariadna Jaumot.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.