JEV commemora el 84è aniversari de la Segona República

“Avui fa 84 anys va proclamar-se la Segona República després d’unes eleccions municipals, iniciant un moment de canvi i esperança. Avui ho seguim recordant per construir un present i un futur millor, però també per homenatjar totes aquelles persones que van lluitar i morir per la igualtat i la llibertat”, han explicat la coordinació de Joves d’Esquerra Verda, Anna Rovira i Pau Planelles. En el marc d’aquestes idees i de la convicció que cal que la gent jove segueix-hi lluitant per la memòria històrica JEV ha realitzat durant els últims dies la campanya #OperacióRepública. Gairebé 100 metres de banderes republicanes van cobrir ahir tota la llargada del pont del Petroli de Badalona. Aquesta va ser una de les moltes penjades de banderes, en diferents localitats s’han cobert balcons, places i monuments amb banderes tricolor per tal de reivindicar la recuperació de la memòria històrica coincidint amb l’aniversari de la proclamació de la Segona República. El Prat, Badalona, Tarragona, Santa Perpètua, Blanes, Sabadell, Rubí, Cerdanyola, Martorell i Sant Boi van despertar-se ahir amb banderes republicanes. A part de la penjada de banderes, però, alguns territoris van realitzar altres actes o accions directes. Badalona va portar a terme una acció per canviar el nom de plaques de carrers de la ciutat que tenen noms relacionats amb la monarquia. Així doncs una cinquantena de plaques van canviar el nom per alternatives “reiteradament menystingues”. Per exemple, el carrer de Maria Cristina va passar a dir-se durant una estona el carrer de les Tretze Roses en record a les noies que van ser executades per lluitar contra la dictadura franquista. A El Prat, en canvi, es va realitzar un recital de poesia republicana. El cap de setmana anterior, l’11 i 12 d’abril, va ser l’inici de la campanya i diversos territoris van aprofitar per organitzar altres actes amb un caràcter més lúdic, sense oblidar la vessant commemorativa i reivindicativa. A Blanes Joves d’Esquerra Verda, de forma conjunta amb Alternativa Jove, va celebrar la 2a Jornada de Recuperació de la Memòria Històrica, recuperant els búnquers de la Guerra Civil a Blanes, en la qual van participar-hi una vuitantena de voluntaris i voluntàries. A més tant a El Prat com a Santa Perpètua de Moguda van portar-se a terme concerts joves per la República. JEV també va participar dissabte del dinar d’expressos polítics que cada any es reuneixen per commemorar la Segona República. Els actes, però, encara no han acabat i aquest cap de setmana Sant Boi culminarà una setmana molt reivindicativa. Així, dissabte a partir de les 13 hores hi haurà vermut, paella, concerts i altres activitats, amb molta presència jove, durant les quals es recolliran firmes per demanar una plaça amb el nom “Plaça de la República”. Joves d’Esquerra Verda ha volgut reivindicar així un any més la importància històrica de la Segona República, un règim que considerem va ser just i garant de les llibertats de la ciutadania. Va ser un moment de conquestes socials que van promoure l’avenç tant en drets socials com en llibertats democràtiques, fet que els governs de PP i PSOE han menystingut i han volgut per caure en l’oblit. Així doncs, com a hereus i hereves de la tradició republicana seguirem lluitant per un futur més igual, més lliure i més republicà. Podeu consultar el manifest de commemoració del 84è aniversari de la Segona República aquí.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *