JEV inicia la precampanya carregant contra la dreta que obliga al jovent a exiliar-se

En les últimes setmanes l’organització juvenil Joves d’Esquerra Verda ha bolcat gran part de la seva activitat a preparar les eleccions municipals d’aquest proper mes de maig, una cita electoral que la formació considera “indispensable per a canviar la realitat actual dels i les joves” ha declarat Pau Planelles, coordinador nacional. “Cal aconseguir també noves majories d’esquerres als ajuntaments per aconseguir canviar-ho tot com volem” ha afegit Anna Rovira, coordinadora nacional. En aquest sentit la precampanya de JEV per motivar la participació de la gent jove a les eleccions municipals s’ha centrat en les polítiques neoliberals de la dreta que, també des dels ajuntaments, han obligat a molta gent jove a exiliar-se. Un exili que no només es produeix cap a l’estranger marxant del país, sinó que també pateixen molts nois i noies joves que han de deixar els seus pobles per traslladar-se a les grans capitals, l’únic lloc on poden trobar algunes oportunitats. L’organització, però, també està treballant ja de ple en la campanya de les municipals, que començarà a les dotze del divendres 8 de maig i s’estendrà fins el dia 22, així com amb els candidats i les candidates joves, que enguany seran prop d’una cinquantena. “Valorem molt positivament que tanta gent jove vulgui implicar-se en la política del seu poble o ciutat. Els i les joves som un capital imprescindible pel canvi” ha afirmat la coordinació nacional. Des de Joves d’Esquerra Verda reiteren, doncs, la importància crucial de les eleccions municipals del 24 de maig que seran, a més, l’inici d’un cicle electoral que pot permetre canviar el paradigma actual de governs neoliberals. Així doncs, es reiteren en denuncies com l’exili juvenil, que ja van centrar les eleccions europees del 2014, per a demostrar que el model actual és una condemna pels i les joves.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *