JEV Terres de l’Ebre presenta a Tortosa la precampanya de les eleccions municipals del 24 de maig

En el marc de la commemoració del dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores, el passat 1 de maig Joves d’Esquerra Verda de les Terres de l’Ebre, representada per la seva coordinadora territorial Laia Rovira, presentava a Tortosa la precampanya per les eleccions municipals. La precampanya, sota el lema “Aquesta dreta és el nostre exili”, busca la mobilització de la gent jove per fer front a unes polítiques que suposen exili, atur i dificultats d’emancipació. A l’acte van assistir-hi Jordi Jordan, Coordinador d’ICV Terres de l’Ebre i alcaldable de Movem Tortosa, i Rosabel Recio, núm. 4 d’Esquerra d’Amposta i militant d’ICV.

Durant aquest JEV Terres de l’Enre va posar de manifest la necessitat d’aplicar polítiques d’esquerres que, a més, tinguin en compte les persones joves. “Els joves representen un dels col·lectius que més pateix l’impacte de la crisis econòmica i social i les retallades en educació, sanitat i serveis a les persones” va afirmar Laia Rovira. Així doncs, cal donar resposta a aquests problemes també des dels ajuntaments. A més, van voler posar èmfasi en l’agreujada situació que pateixen els joves ebrencs per diversos factors. Per una banda pateixen un doble exili obligat, marxen a fora per estudiar però també per a treballar; d’altra banda, l’elevada taxa d’atur a les Terres de l’Ebre complica l’emancipació d’aquest col·lectiu, més encara tenint en compte la manca d’habitatges adaptats a les seves necessitats. Segons Laia Rovira cal “una major varietat d’estudis públics, la creació de llocs de treball i l’aplicació de polítiques que afavoreixin l’emancipació juvenil”. A Tortosa, per exemple, l’actual Ajuntament no ha tingut en compte les necessitats dels joves.

Per tot això, Joves d’Esquerra Verda de Terres de l’Ebre reivindiquen una major participació de la gent jove a l’hora de fer política i un coneixement més exhaustiu per part dels governs municipals de les seves necessitats. Al mateix temps, expressen públicament el seu recolzament a les candidatures d’ICV als diferents municipis del territori, tals com Movem Tortosa, Esquerra Amposta o Entesa i Progrés per Roquetes.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.