JEV i AJ, amb ICV-EUiA es comprometen a protegir els drets del jovent als municipis catalans

Aquest dimecres el Consell Nacional de Joventut de Catalunya va reunir joventuts dels diferents partits polítics per tal de signar un document per comprometre’s a fomentar les polítiques de joventut als municipis. Joves d’Esquerra Verda i Alternativa Jove van ser-hi presents amb els seus representants polítics de referència, ICV-EUiA, on Janet Sanz, va afirmar que “Els i les joves volem tenir dret a l’emancipació i a més en una ciutat com Barcelona on s’hi podrien destinar molts recursos” i va afegir que “volem una mirada integral des de Joventut, no un departament estanc”.

La Presidenta del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, Núria Ramon va posar de manifest els punts més importants del document. En aquest sentit, el text reclama l’elaboració de plans específics per a joves en els àmbits de l’ocupació, la formació, la salut, el transport o l’habitatge, entre d’altres. Amb la signatura del manifest ICV-EUiA es comprometen també a fomentar l’associacionisme als municipis a través del finançament, facilitant espais per desenvolupar la seva activitat i facilitant tots els tràmits administratius. Finalment el document reconeix els drets de les persones joves i subratlla que des de les administracions públiques més properes, com són els ajuntaments, s’han d’organitzar i fer polítiques públiques enfocades a aquest sector de la població.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.