JEV i AJ posen de relleu la importància de les polítiques de joventut a Blanes

Aquest matí la Coordinadora Nacional de Joves d’Esquerra Verda Anna Rovira i el Coordinador Nacional d’Alternativa Jove, Eloi Espósito, s’han trobat a Blanes per tal de denunciar la mala gestió dels governs de PSC i CiU al municipi pel que fa a les polítiques de Joventut. El candidat per ICV-EUiA-Pirates Joan Salmerón, ha destacat el cinisme de CiU al relacionar el problema d’oci nocturn dels Pins amb la supressió de Barrakes “Barrakes era l’espai on participaven totes les entitats juvenils de la vila i on podien autofinançar-se tot l’any gràcies als diners que es recaptaven amb els concerts, afavorint així el teixit associatiu de la gent jove”.

En aquest sentit, Eloi Espostio ha senyalat que el trasllat del Punt Jove a Morralla ha obstaculitzat l’accés als joves al mateix, i ha denunciat que les retallades del PSC a Blanes han provocat acomiadaments del personal tècnic i de dinamització, fet que dificulta el bon funcionament del punt juvenil. Anna Rovira ha denunciat la mala situació a la que s’enfronten els i les joves en els pobles i les ciutats de Catalunya, segons Rovira: “La gent jove no només s’enfronta a l’atur sinó que també s’enfronta a la precarietat. Una precarietat que ens impossibilita desenvolupar el nostre projecte de vida, la taxa d’emancipació està al nivell de fa 10 anys i molt lluny de la mitjana europea”. A més ha afirmat que els ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, han de ser espais de resistència a les polítiques neoliberals i garants dels drets socials. “Els i les joves no només som el futur d’aquesta societat, també som el present i volem participar en la presa de decisions ens els nostres pobles i ciutats”, ha conclòs Rovira.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.