JEV participa en la darrera Assemblea General de la Federation of Young European Greens

Del 4 al 7 de Juny es va celebrar a Tbilisi (Geòrgia) la darrera Assemblea General de la Federation of Young European Greens (FYEG) que es porta a terme anualment. Aquest any Joves d’Esquerra Verda va comptar amb una delegació força nombrosa. A part del dos delegats que li corresponien per organització membre de la Federació, que varen ser Raúl Navarro i Adrià Belenguer, JEV va comptar amb la presència de la Júlia Boada, responsable de Relacions Internacionals de JEV i membre de l’Executive Comittee (EC) i d’en Marc Martorell com a representant del working group de democràcia.

En aquesta assemblea la FYEG ha canviat els dos portaveus i la gran majoria de l’EC. La búlgara Krassina Demireva i l’alemany Michael Bloss han estat reemplaçats com a portaveus de la Federació després de dos anys de mandat de la belga francòfona Laura Carlier i el finès Teo Comet. La major part de l’EC també han estat reemplaçats.

Políticament, l’Assemblea ha servit per mantenir el compromís de la FYEG en donar suport a una alternativa a les polítiques d’austeritat mantingudes per la Troika, a través de la solidaritat dels pobles i la lluita contra el neoliberalisme que domina actualment les institucions i polítiques europees. Per una altre banda, la FYEG va aprovar una resolució per demanar la lliure autodeterminació del Sàhara Occidental i dues en relació al dret d’asil i l’exili de persones necessitades, com milions de sirians degut a la sagnant guerra que des de 2011 colpeja brutalment la societat siriana.

Finalment, Joves d’Esquerra Verda va mostrar de nou el seu lideratge com a organització ecosocialista i referent d’organització ecologista del Sud d’Europa en el sí de la Federació de Joves Verds Europeus. La delegació de JEV va aconseguir que la FYEG mostrés un posicionament clar contra l’austeritat com a pas indispensable per sortir de la crisi. A més, també van participar de l’acció directa programada pels Joves Verds Georgiansper reclamar la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic a les converses de París d’aquest any (COP21) o a l’especulació immobiliària de la dreta dels espais públic (intent de construcció d’un centre comercial a un parc de Tbilisi). Per tot això, JEV es va sumar a la campanya iniciada per la FYEG #ItsOurFuckingFuture.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *