Joves d’Esquerra Verda aplega joves d’arreu de Catalunya a la Trobada d’Estiu Miguel Núñez

Joves d’Esquerra Verda va reunir joves d’arreu del territori català en la Trobada d’Estiu Miguel Núñez que celebra cada mes de juliol i que enguany ha tingut lloc a Ribes de Freser (Comarques Gironines). La Trobada d’Estiu és un espai de formació, aprenentatge, coneixença i oci per a l’organització juvenil, i aquest any es va centrar en temes d’economia i ecologia sota el hastag #SomEcosocialistes. Tot això sense deixar de banda la discussió i valoració de l’actualitat política. Per a la Coordinació Nacional de JEV la valoració de la Trobada és “molt positiva”. En aquest sentit, Anna Rovira, coordinadora nacional de JEV, creu que “en un moment com l’actual era necessari parlar d’ecologia i medi ambient, i vincular-ho amb el model econòmic existent”. D’altra banda, Pau Planelles, coordinador nacional de JEV, va reivindicar la Trobada com un espai de formació necessari “per formar i mobilitzar l’organització, especialment en un any decisiu electoral i políticament, també pel futur de la gent jove”.

El cap de setmana va començar amb un espai de valoració de l’actualitat política amb la presència d’Anna Rovira, Marc Vidal (coordinador d’ICV a Comarques Gironines) i Joan Herrera (coordinador nacional d’ICV). Van tractar-se temes com el context polític després de les eleccions municipals, l’escenari que es presenta envers el 27S i una possible confluència d’esquerres o la situació a Europa i Grècia envers els últims esdeveniments. La tarda de dissabte va estar dedicada al tema central de la Trobada: economia i ecologia.

En primer lloc Agustí Colom, professor d’economia a la universitat de Barcelona i regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme a l’Ajuntament de Barcelona, va donar el tret de sortida amb una xerrada que vehiculava ambdós temes, sota el títol “Economia i ecologia” i presentada per Pau Planelles.

A continuació els i les participants van poder debatre temes en diversos tallers; així es va parlar de les alternatives de consum, de la mà de “Som Energia”; de canvi climàtic i COP21, amb Antonio Turiel; de qualitat de l’aire i transport públic, amb Ricard Riol; i sobre polítiques d’aigua amb “Aigua és vida”.

Després de sopar va tenir lloc la copa a la fresca amb la participació de diferents experiències de confluència del territori català en les últimes municipals. Així doncs van intercanviar opinions i punts de vista Movem Tortosa, amb David Jarque; Movem Castelldefels, amb l’Albert Perlas i Unitat pel Canvi a Sabadell, amb Joan Berlanga.

Finalment, diumenge al matí va tenir un espai dedicat a la memòria històrica, aquest any amb el passi del documental “Els Internats de la Por” que tracta un tema sovint silenciat i apartat. Així, mostra la crueltat viscuda per molts nens i nenes que van viure tancats en internats, col·legis religiosos, orfenats, preventoris antituberculosos o centres d’Auxilio Social fins ben entrada la democràcia mentre patien abusos físics, psíquics, sexuals i explotació laboral, entre d’altres.

Com ja és habitual, durant tot el cap de setmana es va comptar amb la presència de membres de diverses entitats. Van assistir-hi representants de Joves amb Iniciativa del Poble Valencià, Jóvenes IU, el Consell de la Joventut de Barcelona, Avalot – Joves de la UGT de Barcelona i els Joves Verds austríacs.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.