La Fundació Nous Horitzons i JEV atorguen el VI Premi Carme Casas

Joves d’Esquerra Verda i la Fundació Nous Horitzons han atorgat aquesta setmana el VI Premi Carme Casas a treballs de recerca. El jurat, format per membres de la Fundació Nous Horitzons i de l’organització juvenil, per professorat d’universitat i d’institut i per historiadors i historiadores, ha valorat molt positivament la participació en aquesta sisena edició del Premi Carme Casas, així com la qualitat de tots els treballs presentats. El treball guanyador es titula “Le temps de vivre: l’ocupació nazi a França vista per una nena de cinc anys. Una narració gràfica basada en una història de vida” i l’autor és Josep Tàssies Subirats, de l’IES Santa Coloma de Farners. El jurat n’ha destacat el seu valor com a testimoni d’una part de la nostra història, així com la gran tasca de l’alumne a l’hora de cercar tota la informació necessària, escriure el guió del còmic i la qualitat de la feina artística de l’alumna. El Premi Carme Casas va néixer amb la voluntat de reconèixer al tasca d’investigació que fan els alumnes de batxillerat amb els treballs de recerca en els camps de la memòria històrica, l’ecologia, la participació i la democràcia, la cooperació… I porta el nom, per contribuir en el seu reconeixement i memòria, d’una lluitadora antifranquista per la llibertat i la democràcia, membre del PSUC, una dona que simbolitza tota una generació de lluitadors i lluitadores a qui devem molt com a societat i a qui no hem d’oblidar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *