JEV participa a les jornades en homenatge a la guerrilla antifranquista espanyola

El 7 de novembre de l’any 1949 van ser assassinats per la guàrdia civil 12 dels 14 integrants d’una partida de guerrillers de l’agrupació de Llevant al campament de Cerro Moreno a Santa Cruz de Moya, fet que va suposar la fi de l’activitat del grup de maquis més important a l’Estat espanyol. Així doncs, va acabar-se, amb l’excepció d’alguns focus aïllats de combat, la resistència antifranquista armada a la península d’aquelles persones combatents que es negaven a acceptar la imposició del règim franquista. Per aquest motiu Joves d’Esquerra Verda va participar el passat diumenge 4 d’octubre a l’homenatge que cada any es ret a la guerrilla a Santa Cruz de Moya (Cuenca). En aquest indret hi ha un monument al guerriller espanyol, format per dues lletres “E”, com a al•legoria de les dues espanyes per reconciliar. Dos membres de l’organització juvenil van acompanyar durant el cap de setmana als i les representants de l’associació catalana d’expressos polítics i Enric Pubill, president de l’associació. En un ambient alegre i emotiu, amb el rerefons de la Serrania de Cuenca, s’homenatjà a l’organitzador de les jornades durant tants anys, Pedro Peinado i hi intervingueren els darrers membres vius del maquis. Joves d’Esquerra Verda referma així, un any més, el seu compromís amb la memòria històrica per a recordar d’on venim i encarar el futur amb fermesa i decisió. Aquest esperit queda reflectit en les activitats que l’organització impulsa any rere any com el premi Carme Casa que s’atorga a Treballs de Recerca de Batxillerat o els carnets d’honor als i les militants històrics de les JSU.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *