Catalunya Sí Que Es Pot demana la compareixença de Santi Vila per la reclamació a 3.000 joves de l‘ajuda al pagament de lloguer

El grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot, a través d’ICV-EUiA, ha demanat l’ampliació de l’ordre del dia de la Diputació permanent per tal d’incloure-hi un nou punt: la sol·licitud de compareixença del consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Marc Vidal ha demanat avui a Santi Vila explicacions sobre la reclamació de l’ajuda de 210 euros per al pagament del lloguer que el Govern ha fet arribar a unes 3.000 persones joves. Una ajuda finançada amb fons estatals del govern espanyol, que incloïa la Renda Bàsica d’Emancipació, però gestionada directament per la Generalitat. “És evident que hi ha hagut elements de mala gestió que cal conèixer de primera mà del conseller Vila, com també ens sembla evident que cal posar mesures per evitar el desemparament de molts joves als quals se’ls reclama ara quantitats de fa anys” ha assegurat Marc Vidal. De la mateixa manera Catalunya Sí Que Es Pot també vol que el consellers expliqui quines mesures ha desplegat el Govern respecte el compliment de les previsions de la Llei contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica i quines negociacions ha empès amb el Govern del PP per evitar el recurs d’inconstitucionalitat. Aquesta compareixença se suma a les ja demanes anteriorment: la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per les retallades en les beques menjador al Baix Llobregat, i del conseller de Salut, Boi Ruiz, per a què doni explicacions sobre una investigació de l’Autoritat Catalana de la Competència. Des de Joves d’Esquerra Verda creiem que són necessàries les explicacions envers aquest tema per part del Govern, ja que la gent jove és un col·lectiu especialment castigat per la crisi i moltes persones poden tenir greus problemes per retornar els diners que ara s’exigeixen. Així doncs, cal trobar mesures per no abocar encara més a la precarietat al jovent que pot trobar-se en aquesta situació. D’altra banda, confiem en que Catalunya Sí Que Es Pot sabrà defensar al Parlament els interessos dels i les joves, com demostren accions com aquestes.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *