JEV participa a l’homenatge a Lluís Companys en el 75è aniversari del seu afusellament

Joves d’Esquerra Verda ha participat aquest matí a l’ofrena floral d’homenatge al president Lluís Companys, assassinat fa 75 anys pel règim franquista. L’acte ha tingut lloc un any més davant la seva tomba, al Fossar de la Pedrera del cementiri de Montjuïc de Barcelona. JEV, amb una delegació encapçalada per la coordinació nacional, Pau Planelles i Anna Rovira, hi ha participat juntament amb companys i companyes d’Iniciativa per Catalunya Verds i Catalunya Sí Que Es Pot. Anna Rovira ha declarat que “l’homenatge a Lluís Companys és necessari any rere any per recordar la seva figura i tenir presents totes les persones que van ser víctimes del franquisme sent torturades, condemnades i assassinades injustament. A més, ha afegit que “fins ara la tasca de recuperació de la memòria democràtica al nostre país ha estat nul·la”. En aquest sentit Pau Planelles ha recordat que el judici a Lluís Companys no ha estat anul·lat de manera definitiva a dia d’avui, de la mateixa manera que passa amb els que es van fer durant la guerra i la dictadura a centenars de persones. “Aquest fet posa de manifest que queda molt camí per recórrer, un succés que en un país democràtic no hauria de permetre’s perquè resulta totalment vergonyós” ha conclòs. Joves d’Esquerra Verda participa de forma anual a l’homenatge a Lluís Companys mostrant, com fa també durant l’any i arreu del territori amb altres actes i entitats, el seu compromís amb la recuperació i salvaguarda de la memòria històrica. Per a l’organització juvenil aquest és un camp prioritari on queda molta feina per a fer i per això asseguren que seguiran lluitant per la recuperació de la memòria democràtica.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.