JEV expressa la seva ferma condemna i repulsa cap als atemptats de París

L’organització creu que els fets del passat divendres representen un greu perill per la democràcia

Joves d’Esquerra Verda condemna els atemptats de París del passat 13 de novembre perquè suposen un greu perill per la democràcia i perquè cap causa justifica l’ús de la violència i l’assassinat. L’organització juvenil espera que es produeix-hi un anàlisi dels fets ocorreguts que arribi fins les causes últimes d’aquest succés: l’entrega d’armament i entrenament militar successiu de les milícies de Daesh per part de les forces europees i americanes, així com el suport econòmic de les monarquies absolutes de la Península Aràbiga, durant els anys de la guerra civil siriana.

Davant d’això, JEV recupera el mateix missatge que va expressar davant la guerra de l’Iraq: “No volem sang per petroli”. La intervenció militar de les forces de l’OTAN a l’Iraq són l’origen de la desestabilització de la zona i de l’aparició de les guerrilles descontrolades. El grup fonamentalista Daesh, que ha reivindicat la massacre, ha sigut armat en els últims anys per les forces de l’OTAN per motius estratègics a la zona. “Des de Joves d’Esquerra Verda instem als governs que formen part de l’OTAN a aturar de forma immediata tot suport econòmic i d’armament militar a les parts contendents de la guerra civil de Síria, per tal d’evitar més dolor i més morts”, ha declarat Pau Planelles, coordinador nacional de la formació.

“En aquests moments tan difícils algunes persones poden recolzar una solució d’odi i recels cap als nostres conciutadans de religió musulmana, i en especial cap als refugiats sirians. Cal recordar que elles i ells també són víctimes que han perdut familiars i amics en atacs d’aquesta mena de forma diària durant els anys a la guerra Síria” ha afegit Anna Rovira, coordinadora nacional. Davant d’això, JEV demana als governs i a les forces polítiques catalanes i d’abast europeu què no apliquin mesures de criminalització cap a aquests col•lectius, ja que ni el racisme ni l’exclusió per motius d’origen o de religió poden ser utilitzats en la lluita contra el terrorisme fonamentalista. A més, també s’exigeix que no s’aprofitin les circumstàncies per militaritzar els carrers ni per tancar fronteres dins d’Europa.

Des de Joves d’Esquerra Verda estan convençuts que la solució passa per més democràcia, però també laïcitat, així com la reivindicació dels valors de llibertat, igualtat i fraternitat que funden la democràcia europea. Així doncs la resposta ha de ser sempre fent èmfasi en el caràcter unitari i integrador de les nostres societats. Per últim, l’organització juvenil expressa el seu condol i la seva solidaritat amb els parisencs i les parisenques, amb tot el poble francès, i especialment amb els companys i companyes de Jeunes Ecologistes.