JEV i la Fundació Nous Horitzons atorguen el Premi Carme Casas 2014

El treball guanyador és el documental “Ni perdono, ni oblido”sobre una fotografia de l’any 1939

El passat dijous 12 de novembre va portar-se a terme l’entrega del VI Premi Carme Casas a treballs de recerca. El jurat, format per membres de Joves d’Esquerra Verda i la Fundació Nous Horitzons, així com per professorat d’universitat i d’institut, i també historiadors i historiades, ha establert com a treball guanyador “Ni perdono, ni oblido. Documental sobre la fotografia de la retirada de 1939”.

El treball guanyador d’aquesta edició és de l’alumne Joan Giralt Filella, de l’IES Vila Romana de La Garriga. El documental narra la reconstrucció de la història d’una famosa fotografia de l’exili després de la derrota de 1939. El jurat en va destacar l’enorme qualitat de la investigació que va fer l’autor, tant per les entrevistes com per la recerca en els arxius, donant com a resultat un excel•lent documental testimoni de la retirada de 1939.

Anna Rovira, coordinadora de Joves d’Esquerra Verda i membre del jurat, va ser l’encarregada d’atorgar al premi. En l’acte també va participar-hi, en nom del institut, el que va ser el tutor del treball de recerca, en Joan Anton Padrós, qui va recollir el guardó en nom del IES Vila Romana de la Garriga.

El Premi Carme Casas va néixer amb la voluntat de reconèixer la tasca d’investigació que fan els alumnes de batxillerat amb els treballs de recerca en els camps de la memòria històrica, l’ecologia, la participació i la democràcia, la cooperació… I porta el nom, per contribuir en el seu reconeixement i memòria, d’una lluitadora antifranquista per la llibertat i la democràcia, membre del PSUC, una dona que simbolitza tota una generació de lluitadors i lluitadores a qui devem molt com a societat i a qui no hem d’oblidar.

Podeu veure el documental a: https://www.youtube.com/watch?v=JQnjqp6_hYk&feature=youtu.be