JEV demana al Departament d’Ensenyament no convidar l’exèrcit als Salons de la Infància i Ensenyament

L’acció s’emmarca dins la setmana internacional contra la militarització de la joventut

Aquest matí Joves d’Esquerra Verda ha desplegat una pancarta davant del Departament d’Ensenyament en la qual es podia llegir “Les armes no eduquen, maten”. L’organització juvenil, a continuació, ha entrat al registre del Departament una petició, adreçada a la Consellera d’Educació en funcions de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, en la qual es demana no convidar l’exèrcit espanyol en les futures edicions del Saló de l’Ensenyament i del Festival de la Infància. L’acció ha volgut formar part de la campanya #YouthAgainstWar que s’ha portat a terme arreu d’Europa des del passat 14 de novembre.

Fa més de 10 anys que es convida a l’exèrcit espanyol a les edicions del Festival de la Infància i del Saló de l’Ensenyament. En les diverses edicions es cedeix un stand propi que els permet la promoció de manera gratuïta. “Un sistema educatiu basat en el foment de la pau i el respecte en els drets humans, com estableix la llei, no pot convidar una institució com l’exèrcit” ha assegurat Pau Planelles, coordinador nacional. La imatge de la violència i les armes com a solució dels conflictes és totalment falsa; “una institució militar encarna uns valors totalment oposats que no són la manera com s’ha d’educar el jovent, per tant, creiem que la presència de les forces armades en aquests espais és totalment improcedent”, ha afegit Anna Rovira, coordinadora nacional.

Des de fa anys Joves d’Esquerra Verda dóna suport a les accions que es desenvolupen en aquest sentit per part d’entitats, com per exemple la campanya Desmilitaritzem l’Educació. Així doncs, un cop més, l’organització juvenil mostra el seu suport per a fomentar i garantir una cultura de pau i respecte en l’educació catalana i seguirà treballant per aconseguir-ho.