JEV participa al acte d’En Comú Podem amb Owen Jones a la UB

Aquest matí l’escriptor i activista britànic Owen Jones ha donat suport a la candidatura d’En Comú Podem en un acte celebrat a la Sala d’Actes de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. Davant de 250 persones ha assegurat que “la victòria d’En Comú Podem el 20D llançarà un missatge d’esperança a tot Europa impossible d’ignorar”.

Segons Jones, la victòria d’En Comú Podem a Catalunya i Podemos a l’estat espanyol permetrà construir “una societat més justa” a tot Europa “perquè la injustícia no coneix fronteres”. L’escriptor ha posat en valor els drets i llibertats que van aconseguir les passades generacions i que no han estat “fruit de la caritat” sinó producte de les “lluites” populars. “Ara és la nostra responsabilitat continuar amb aquesta tradició i de lluitar contra les injustícies”, ha subratllat Jones, per construir una societat “que respongui als interessos de la majoria i no als interessos de l’establishment, o de la casta”. La societat desigual i excloent “no és només profundament injusta, és irracional i insostenible” ha afirmat.

A Owen Jones l’acompanyava Anna Rovira, coordinadora nacional de Joves d’Esquerra Verda i número 17 per Barcelona per la candidatura En Comú Podem, a més d’Aina Vidal, número 9, Raimundo Viejo, número 5, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.

Anna Rovira ha aprofitat que l’acte es feia a la universitat per denunciar la situació de precarització i pujada de taxes que ha patit els últims anys, especialment a Catalunya. A més, ha defensat un nou model universitari “de debat i obertura”. Envers la situació dels joves Rovira ha assegurat que “el capitalisme ens va prometre als joves que si treballàvem tindríem una estabilitat, diners… Però el que tenim són contractes temporals i precaris”.

Pisarello ha aprofitat per reclamar el paper de la Universitat per “guanyar la batalla cultural” i  ha criticat el paper de part de la comunitat universitària en la consolidació “del pensament neoliberal i individualista”. D’altra banda Aina Vidal ha lamentat que els i les joves fa temps que viuen en una situació de precarietat normalitzada que amb la crisi s’ha normalitzat i ha denunciat que se’ns està convertint en “neo-esclaus” que treballen “sense condicions i sense salaris”. Raimundo Viejo ha manifestat que “vivim en una etapa de repolitització com no havíem vist en dècades i que és la millor política que tenim”. A més, ha concretat que vivim una triple crisi “de legitimitat, institucional i de les pròpies formes i pràctiques de les institucions”.