Joves d’Esquerra Verda “Portem la Maria al Senat” per revolucionar-lo!

Maria Freixanet és la candidata número 2 d’En Comú Podem pel Senat per Barcelona el pròxim 20 de desembre, una candidatura que aposta per revolucionar aquesta institució: sacsejar-lo, obrir-lo, canviar-lo. El seu compromís és ser els ulls i les mans de tots els i les votants d’En Comú Podem, de la gent corrent, del carrer.

Des de Joves d’Esquerra Verda compartim aquesta idea: cal revolucionar un Senat que és inútil. Cal revolucionar-lo perquè deixi de ser una càmera de “segona lectura” d’allò que es decideix al Congrés, però no podem eliminar-lo. Eliminar el Senat significaria recentralitzar el poder i obviar el caràcter plurinacional de l’estat espanyol. El que cal és deixar enrere el règim del 78 amb una reforma de les institucions i obrir una nova etapa política de molta més qualitat democràtica.

Per tot això, i tot el que explica la Maria al seu blog, hem volgut unir-nos a la campanya per revolucionar el Senat i, seguint la nostra trajectòria de compromís i lluita, i mostrant el nostre suport a la confluència d’esquerres des de baix que és “En Comú Podem”, hem reeditat la campanya “Portem la Maria al Congrés” de l’any 2000 per aquestes eleccions. Aquest cop el 20 de desembre “Portem la Maria al Senat” per canviar-ho tot i convertir-lo en una veritable càmera de representació territorial on les diferents nacions i comunitats que conviuen pugin decidir sobre allò que les afecta.

Alhora volem visualitzar un tema que ha tingut poca incidència aquesta campanya, la legalització de les drogues toves com, per exemple, la marihuana, en la línia del que proposa la ILP Rosa Verda al Parlament de Catalunya. Un canvi profund en la legislació per crear unes polítiques públiques de drogues responsables, eficients, justes i útils. En definitiva, un pas més per a canviar-ho tot.