Joves d’Esquerra Verda es declara en contra del Nou Pla Hidrològic de l’Ebre

Les joventuts ecosocialistes van aprovar per unanimitat la resolució en contra del Nou Pla Hidrològic Nacional del govern en Funcions del PP.

El passat dissabte 16 de gener, Joves d’Esquerra Verda va aprovar en el marc del Consell Nacional de l’organització la resolució presentada per l’agrupació de Terres de l’Ebre que posiciona JEV en contra del nou Pla Hidrològic de l’Ebre que va tirar endavant el Consell de Ministres el passat 8 de gener. Els joves ecosocialistes asseguren que el nou pla “suposarà greus perills per a la vida de Delta i del seu ecosistema” i exigeixen “la retirada immediata del Decret”.

En la mateixa resolució les joventuts remarquen els principals canvis que donarà aquest Pla, com ara, les 465.000 hectàrees de regadiu que preveu en els pròxims cinc anys o també la construcció dels 52 embassaments dels 20 existents actualment. Seguidament també denuncien l’opacitat i la manca de consens del govern espanyol en l’elaboració del Pla “sense escolat la veu de la Generalitat ni del Territori” en relació a les reivindicacions de la Plataforma en Defensa de l’Ebre o de la pròpia Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, JEV també demana una discriminació positiva envers les Terres de l’Ebre afavorint un veritable reequilibri territorial de Catalunya, remarcant que això és l’antítesi del que s’està fent actualment, espoliar els recursos naturals. Per últim, Joves d’Esquerra Verda reafirma tot el seu suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre i es suma també a les properes mobilitzacions al territori, com la del proper 7 de febrer a Amposta.