JEV-Terres de l’Ebre crida a la mobilització per defensar l’Ebre conjuntament amb joventuts polítiques del territori

Sota el lema “Defensem l’Ebre, Guanyem lo Futur” diferents joventuts polítiques criden a la participació al bloc jove de  la manifestació d’Amposta el proper 7 de febrer.

 

JEV-Terres de l’Ebre s’ha unit a diverses joventuts polítiques del territori (JD, JERC, JMT, JNC, JSC i UJ) sota la denominació de “Joventuts en Defensa de l’Ebre” per mostrar la unitat d’aquestes formacions davant del que consideren un nou atac a l’Ebre i al territori, després de l’aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre feta pel Consell de Ministres en funcions el passat 8 de gener. Per aquest motiu fan una crida a tota la joventut ebrenca i d’arreu del país a mobilitzar-se i sumar-se al bloc jove de la manifestació del proper 7 de febrer a Amposta, organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre.

La Plataforma denuncia que en aprovar aquest pla de conca l’Estat està ignorant la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea pel que fa a cabals ecològics, així com les demandes ecològiques de l’Ebre, del seu Delta, i del progrés social i econòmic de la ciutadania del territori. En aquest sentit, la coordinació de JEV a les TTEE, Laia Rovira i Llorenç Viña, asseguren que “una vegada més, les Terres de l’Ebre ens necessiten junts i juntes per actuar amb força davant d’un Pla de Conca que suposa greus agressions per al Delta i el seu ecosistema”. Per aquest motiu, afegeixen, “les joventut polítiques ens hem unit per tornar a guanyar aquesta batalla”, un fet que ha aparcat diferències ideològiques per defensar de forma conjunta el futur del territori.

Joves d’Esquerra Verda dóna així el seu suport a la manifestació del proper 7 de febrer “L’Ebre sense cabals és la mort del Delta” i s’uneix a la lluita per defensar el riu i el Delta més enllà de fronteres ideològiques i geogràfiques. Reafirmem el nostre compromís amb el territori, i ens oposem a la presa de decisions de forma unilateral per part d’un govern en funcions que no té en compte ni l’ecosistema del Delta ni tampoc la seva ciutadania.