JEV participa a l’homenatge als afusellats i afusellades del PSUC durant la dictadura franquista

Per l’organització juvenil la memòria històrica és un pilar bàsic dels seus valors i de la seva activitat

Ahir diumenge, 14 de febrer, Joves d’Esquerra Verda va participar, juntament amb partits polítics i altres associacions, en l’homenatge als companys del PSUC afusellats durant la dictadura franquista que va tenir lloc, un any més, al Fossar de la Pedrera, al Cementiri de Montjuïc de Barcelona. L’homenatge anava dirigit a persones com Francesc Serra Pujolart (Cisquet), Manuel Donaire Moreno, Juan Arévalo Gallardo i Juan Hernández Lizán, afusellats el 28 de febrer de 1946, així com a Joaquim Puig i Pidemunt, Pere Valverde Fuentes, Àngel Carrero Sancho i Numen Mestre Ferrando, afusellats al Camp de la Bota el 17 de febrer de 1949.

Al acte hi van participar familiars i entitats diverses vinculades amb la recuperació de la memòria històrica. “És important que les generacions més joves no oblidem la lluita per les llibertats durant la dictadura franquista; no només no l’hem d’oblidar, sinó que cal reivindicar-la” va afirmar Anna Rovira, coordinadora nacional de l’organització. En els parlaments Marta Ribas, portaveu d’ICV,  va recordar “que la lluita actual pels drets del nostre poble és una lluita que ve de lluny i que ha estat molt dura” i, d’altra banda, Enric Pubill, president de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics,  va afirmar que “no es tracta de fer molts actes de record i nostàlgia, sinó de connectar passat i present”.

Des de Joves d’Esquerra Verda reafirmen així el seu compromís, un any més, amb la memòria històrica, amb el record del que va suposar el PSUC i totes les persones que van lluitar contra la dictadura franquista i amb la lluita actual per un país plenament democràtic.