Joves d’Esquerra Verda condemna l’assassinat de Berta Cáceres

Cal, com a defensors i defensores dels drets humans, protegir les persones que defensen el medi ambient arreu del món

Berta Cáceres, líder indígena hondurenya que, durant molts anys, ha estat la icona dels moviments ecologistes al seu país, denunciant abusos de les empreses trasnacionals que estan destrossant el medi ambient, però també una fèrria defensora dels drets humans, va ser assassinada dijous passat, 3 de març.

Des de Joves d’Esquerra Verda volem traslladar el nostre condol a la família i amics de la Berta, així com als seus companys i les seves companyes de lluita, perquè s’omplin de coratge i segueixin la lluita que la Berta va iniciar, buscant així aconseguir la justícia social i ambiental pels camperols indígenes d’Hondures.

A més, des de JEV també denunciem la persecució i violència constant que pateixen aquelles que defensen el medi ambient, sobretot en aquells països on les empreses trasnacionals extractives, hidroelèctriques o del sector agroindustrial tenen interessos, moltes vegades en convivència amb els poders polítics i financers que ho permeten.

Finalment, volem demanar a totes aquelles institucions nacionals i internacionals garants dels drets humans que iniciïn un pla de xoc contra les agressions que pateixen aquells que defensen el que és de tots i totes, creant mecanismes amb els quals es pugui sancionar aquells poders econòmic i estats que, amb els seus actes, siguin còmplices amb la persecució d’activistes ecologistes.